"Zöld Város - Zöld Nagykanizsa"

Közel másfél milliárd forintból bővülnek és újulnak meg otthonunk zöldfelületei...

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő Európai Úniós támogatásnak köszönhetően közel másfél milliárd forintot fordíthat a város zöldfelületeinek javítására és újabbak létesítésére.

Zöldövezetben jó...

A "Zöld Város - Zöld Nagykanizsa" projekt keretében az Eötvös téren a játszótér kibővítésére kerül sor, a felnőtteknek kihelyezetett fitnesz eszközök családok minden tagjának aktív időtöltés kínálnak. Mind a játszótér használói, mind a környék intézményeit, a városközpont szolgáltatásait igénybe vevők számára pihenést, feltöltődést nyújt a téren található park, amely a belváros legnagyobb zöldfelülete is egyben. Azonban a park felújításra szorul, a projekt keretében a zöldfelület és a belső úthálózat, valamint a kapcsolódó közvilágítás komplex megújítására kerül sor, új, pihenést biztosító utcabútorok, ivókút beszerzésével.

A Széchenyi téren szintén megújításra kerül a Hevesi Sándor Művelődési Központ előtti zöldterület, valamint sor kerül a pihenést nyújtó új utcabútorok, ivókút beszerzésére. A Deák téri és a Szent József téren található park is megújul, utóbbinál bővítést is végrehajtanak. A Szent József tér az új utcabútorok révén a jövőben közösségi tér szerepet is betölthet.

Jelenleg a Fő úton kiépített kerékpárút az Eötvös tér északi oldalán, a park első kis szakaszán véget ér. A Zöldváros projekt keretében a Fő úti kerékpársáv és a Teleki úti kerékpárút Eötvös téren át történő összekötésével, a hiányzó szakasz kiépítésével ez a gond megszűnik. A park déli oldalán városi sétány kialakítására kerül sor, így a park és a városi közterület között szerves kapcsolat jön létre, valamint kerékpárral is megközelíthetővé válik a Deák tér.

Parkolás...

A Széchenyi téren, a Hevesi Sándor Művelődési Központ mellett található forgalmas, 35 férőhelyes parkoló-, valamint a Szent József Plébánia és Pannon Egyetem előtti terület rendezésével, új struktúra kialakításával növekszik a parkolóhelyek száma a városban. A Szent József és Pannon Egyetem előtti területen emellett a zöldfelületek jelentős bővítésére kerül sor és pihenőbútorokat is kihelyeznek. A "Zöld Város - Zöld Nagykanizsa" projekthez szükséges engedélyes tervek elkészültek, a munkaterület átadásra várhatóan 2018 tavaszán kerül sor.