Bővül a kör

Közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően további 20 hektárral bővül a Nagykanizsai Ipari Park a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Miért jó ez nekünk, kanizsaiaknak?

A már meglévő Ipari Parkunk megtelt, így fontos, hogy új területek megnyitására és feltárására van szükség ahhoz, hogy az új, beletelepülni szándékozó cégeknek lehetőséget tudjunk ajánlani. A fejlesztéssel további 20 hektárnyi iparterület kerül kialakításra, illetve közművesítve.

Mit várhatunk ettől a fejlesztéstől?

A közművesítésen túl több mint 2.200 m hosszan új út épül, mely direkt megközelítést biztosít mind a meglévő, mind pedig az új ipari parknak egyaránt. Két körforgalom kialakításával nemcsak a közlekedésbiztonság, hanem az Modern Városok Program által finanszírozott 70 ha-os állami ipari terület megközelíthetősége is megoldódik.

Ezen túlmenően?

A most épülő körforgalom segítségével feltárásra kerül az autópálya lehajtótól keletre fekvő, már a NIPÜF Zrt. tulajdonába lévő 70 hektáros iparterület.  A körforgalom másik, nyugati ágához, a várhatóan 2021-ben megépülő átkötő út fog csatlakozni, mely a meglévő ipari parkot hozza közelebb az autópályához. Ez a feltáró út nem csak tehermentesíti a 7-es számú főutat, hanem 20 hektár új iparterület megközelíthetőségét is biztosítja.

A közel 300 millió forintból megvalósuló körforgalom várhatóan május hónap végére elkészül, így a 70 hektáros állami iparterület már idén értékesíthetővé válik a nagyobb, a városba beruházni kívánó vállalkozások számára.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 20 hektáros, valamint a Modern Városok Programban zajló 70 hektáros fejlesztési lehetőségek mind elősegítik a város gazdasági céljainak megvalósulását.

A Modern Városok Programban megvalósuló fejlesztésekről bővebben a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. oldalán olvashat: http://inpark.hu/projektek/inpark-nagykanizsa/

A 20 hektáros, új iparterületen zajló munkálatokról pillanatképek a galáriában tekinthetők meg.