CSA - Cycle Seeing Attractour

Az INTERREG V-A MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2014-2020 keretében megvalósuló Cycle Seeing Attractour projekttel biciklis infrastrukturális fejlesztéseket biztosítunk a nagykanizsai Csónakázó-tó mellett elhelyezkedő Zöld Tábor területén.

A tó déli partján lévő közpark területén egy új létesítmény kerül kialakításra, mely leginkább a biciklis turisztikai törekvéseink előmozdítását támogatják az előző projektfejlesztésekkel összhangban. A helyszínen az elmúlt években több kerékpáros verseny is megrendezésre került, illetve a közeljövőben megvalósul egy 80 -100 km hosszú kerékpáros kör építése, mely reményeink szerint tovább élénkíti a kerékpárosturizmust is.

A cél egy olyan kerékpáros infrastruktúra megvalósítása, amely komfortos és biztonságos közlekedést nyújt a térségben élő sportkedvelők, valamint a mindennapos kerékpározók számára városunk térségében.

A projekt keretein belül a következő tevékenységek valósulnak meg:

  • A Zöld Tábor központi épülete külső és belső felújításon esik át, és egy új, kerékpáros központ létesül.
  • Kerékpáros pump track, vagyis „pumpapálya” épül, ahol a szlalomozás remek szórakozást nyújt és jó alapokat ad a kerékpáros trükkökhöz.
  • Közös kerékpáros események kerülnek lebonyolításra a horvát partnerrel közösen.
  • A gyermekek részére egy kreatív workshop kerül megszervezésre, ahol megismerhetik Nagykanizsa és Štrigová kulturális és természeti örökségeit.
  • Kerékpártúrát tartunk a horvát partner településen, Štrigovában.

A határon átnyúló projektnek köszönhetően és a kerékpáros központ létesítésével Nagykanizsa városának kínálata bővül, melynek hatására egy vonzó turisztikai desztináció lehet az adott célcsoport számára. Ezzel az innovatív fejlesztéssel egy új turisztikai terméket kapunk, mely gazdagítja az idegenforgalmat és a kerékpáros kínálatot Nagykanizsán.

A teljes projekt 1.463.966,46 euróból valósul meg, amelynek határon belül eső része 464.636 euró. A projekt megvalósítása 2020. szeptemberében kezdődött és 20 hónapig tart.