Modern körülmények között

A Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde két tagintézménye is megújul annak a nyertes pályázatnak köszönhetően, amelynek középpontjában az intézményekben folyó színvonalas nevelési munka megfelelő, modern körülményekkel és eszközökkel történő támogatása áll.

Mely tagintézményeket érinti a fejlesztés?

A „Bölcsődefejlesztés Nagykanizsán” című projekt keretén belül az anyaintézmény két bölcsődei telephelye: a Napraforgó Bölcsőde és a Rózsa bölcsőde is felújításra kerül.

Milyen nagyságrendű fejlesztésre lehet számítani?

A több, mint 375.000.000 forintos vissza nem térítendő támogatás keretében mindkét bölcsödében megtörténik a 70-es években épült intézmények külső és belső megújítása.

Konkrétabban:

  • felújításra kerülnek a homlokzatok hőszigeteléssel együtt, színes gyermekbarát koncepcióval,
  • megtörténik a nyílászárók cseréje,
  • végrehajtják a tető hőszigetelésével együtt a tetőhéjalás felújítását,
  • lábazati rekonstrukció történik a hőtechnikai és vízszigetelési szempontok alapján,
  • megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer,
  • megtörténik a belső terek megújítása a súlyosan leamortizált helyiségekben,
  • megtörténik az udvarok felújítása, játéktárolóval és ivókúttal,
  • kicserélik az elavult és rossz állapotú játékokat.

Ezeken túlmenően…

Napelemes rendszert telepítenek mindkét bölcsödében, LED izzókkal teszik költséghatékonnyá a világítást, megtörténik a projektszintű akadálymentesítés, árnyékoló rendszert alakítanak ki és klímaberendezések is elhelyezésre kerülnek.

A férőhelyek számának a növekedése is várható?

A fejlesztés eredményeként férőhelybővítésre irányuló felújítás nem történik, azonban a jelenlegi előírások szerint a megfelelő négyzetméter szám elérése miatt lehetőség van a jelenlegi 178 férőhelyet 188 főre emelni.

Családbarát, munkába állást segítő intézmények vonatkozásában is kiemelten fontos, hogy a gyermekek és a nevelési munkát végző szakemberek biztonságos, komfortos és élhetőbb körülmények között töltsék a mindennapjaikat. Jelen fejlesztés ezek megvalósítására ad lehetőséget a fent említett két tagintézmény tekintetében.