Megszépült a Napraforgó Bölcsőde

Rövid időn belül újabb tagintézménye szépült meg a Nagykanizsai Egyesített Bölcsődének. Egy hete a Rózsa, ma pedig a Napraforgó Bölcsődét adták át. – A Napraforgó Bölcsőde épülete csaknem ötvenéves, és már nagyon ráfért, hogy felújítsuk – a szülők és a gyermekek legnagyobb örömére. Amint látszik, megújult a külső szigetelés, vakolás, bent a folyosó, a mosókonyha, a főzőkonyha – ennek pedig külön örülünk, mert a konyhánk az idei évtől már nemcsak a mi bölcsődénkre főz, hanem a Rózsa és a Meseház Bölcsőde gyermekeinek is – árulta el Németh Ildikó, a Napraforgó Bölcsőde vezetője.

Az intézmény a Bölcsődefejlesztés Nagykanizsán projekt részeként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően újult meg mintegy 200 millió forintból. – Azok a kicsik, akik itt vannak és itt nevelődnek, ők a jövőnk. Nagykanizsa jövője, ennek a nemzetnek, Magyarországnak a jövője a gyermek. Akkor, amikor erre költünk és költöttünk az elmúlt időszakban is – hiszen mindig odafigyeltünk mind a bölcsődéinkre, mind az óvodáinkra és természetesen az általános, valamint középiskolákra is – akkor mindig jó döntést hoztunk meg – mondta el Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

Nagykanizsán rövid időn belül ez már a harmadik nevelési intézmény, melyet felújítottak, a bölcsődék mellett átadták a Kossuth-óvodát, szeptember végére pedig a palini is elkészül. – Az elmúlt kilenc évben Nagykanizsán beruházásra, fejlesztésre, felújításra – szinte hihetetlen – 63 milliárd forint érkezett. Ebből a TOP-os program 8 milliárd, és maradjunk a közelmúltnál, két óvodára és bölcsődére 620 millió forintot költhettünk. A két bölcsődére, nemrég a Rózsa utcaira és a Csokonai utcaira 360 milliót – nyilatkozta Balogh László, a humán bizottság elnöke.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, Nagykanizsán nemcsak az oktatási-nevelési intézmények, hanem egyebek mellett utak és közművek is megújultak. A fejlesztések pedig tovább folytatódnak. – A napokban bejelenthető lesz egy jelentős létesítmény munkálatainak elkezdése, amire már sokan vártunk – utalok itt a sportcsarnokra példaképpen.

Tehát egy óriási fejlesztési folyamatban vagyunk – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő. A felújított bölcsődét a történelmi egyházak képviselői is megáldották, majd az intézményt a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is felavatták. A jövőben új bölcsőde építését is tervezi a város.

Gergely Szilárd (nagykanizsaonline) további fotóit a galériában tekintheti meg!
Forrás: NAGYKANIZSAONLINE