SAJTÓKÖZLEMÉNY a TOP-6.1.1-16-NA1-2017-00001 – „Inkubációs ökoszisztéma kialakítása Nagykanizsán” megnevezésű projekt zárásáról.

Befejeződött az Inkubációs ökoszisztéma kialakítása Nagykanizsán című projekt.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázata a Támogató döntése alapján 393,7millió Ft, vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet az Önkormányzat 106,3 millió Ft önerővel egészített ki.

A Nagykanizsa, 649/174 helyrajzi számú (Lendva utca) fejlesztési ingatlanon került megvalósításra egy csarnoképület és a kiszolgáló létesítményeivel, illetve a szükséges parkolókkal. Az épület 7,50 méteres szabad belmagasságú, nem daruzható, előregyártott teherhordó szerkezetű és hőszigetelő paneles burkolatú ipari csarnokrészből és a hozzá tartozó a csarnokszerkezettel megegyező kivitelű szociális blokkokból áll. A csarnokrészben kettő 150 m2-es és egy 250 m2-es egység épült. Fűtését és használati meleg víz előállítását hőszivattyús gépésztechnológia biztosítja. A csarnok funkcióját tekintve alkalmas lesz logisztikai, raktározási, termelési tevékenység végzésére.

A kivitelezési feladatokat az N-ferrum Kft., a műszaki ellenőrzési és a projektmenedzsment tevékenységet pedig a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. látta el.

A kivitelező N-ferrum Kft. 2023, május 22-én kapott munkaterületet, feladatát kevesebb, mint 7 hónap alatt, két héttel a befejezési határidő előtt, kiváló minőségben elvégezte, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. december 20-án sikeresen lezárult.

A beruházásnak köszönhetően legalább 3 vállalkozás számára biztosítható a megfelelő, alacsony rezsivel fenntartható munkakörnyezet, mellyel további munkahelyek teremtésére lesz lehetőség.

Kivitelezés befejezése: 2023. december 20.
Projekt befejezése: 2023. december 31.

A projektről bővebb információt a www.nagykanizsa.hu oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.