2. hivatalos COHERENT projekt hírlevél

Az COHERENT nyári mobilitás egy nemzetközi ifjúsági rendezvény a kompetenciák és a legjobb gyakorlatok fejlesztésére az aktív állampolgárság, a társadalmi befogadás és a fenntarthatóság területén. A mobilitás 2022. szeptember 5. és 9. között kerül megrendezésre a szlovéniai Mariborban. Az eseményre partnerországonként 10 önkéntest (18-24 év között) hívunk meg. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbálják az újonnan kifejlesztett e-tanfolyamot, megismerjék az Európai Unión belüli ifjúságpolitikai javaslatokat, megvitassák azokat, új barátokat szerezzenek és tudást építsenek.

A második transznacionális partnertalálkozónkat 2022. április 5-én tartottuk Milánóban személyes részvétellel. Ezen a megbeszélésen a FRAMEWORK által vezetett 3. munkacsomagunk eredményei: az e-kurzus került bemutatásra. Ezen túlmenően prezentáltuk, hogy a többi munkacsomag hogyan halad előre, mint például a Szakpolitikai eszköztárunk fejlesztése. A projekt disszeminációjának első éves eredményeit Olemisen Balanssia ry mutatta be. A partnerek tovább tárgyalták a WP3 e-modulok és a WP5 Politikai eszköztár következő lépéseit.

COHERENT e-kurzus

A második transznacionális partnertalálkozónkat 2022. április 5-én tartottuk Milánóban személyes részvétellel. Ezen a megbeszélésen a FRAMEWORK által vezetett 3. munkacsomagunk eredményei: az e-kurzus került bemutatásra. Ezen túlmenően prezentáltuk, hogy a többi munkacsomag hogyan halad előre, mint például a Szakpolitikai eszköztárunk fejlesztése. A projekt disszeminációjának első éves eredményeit Olemisen Balanssia ry mutatta be. A partnerek tovább tárgyalták a WP3 e-modulok és a
WP5 Politikai eszköztár következő lépéseit.
Sikeresen összeállítottuk az e-tanfolyam tartalmát három e-modulra felosztva:

  • Bevezetés a befogadó társadalmakba
  • Bevezetés az információba és a konstruktív párbeszédbe
  • A „Zöld és fenntartható Európa” e-tankönyv tájékoztató tartalma

Minden modul online foglalkozásokra, gyakorlatokra, esettanulmányokra oszlik és legalább 10 óra önálló munkára biztosít forrást. Az e-könyvek a modul elméleti komponensei, amelyek ugyanazt a tudást nyújtják szöveges formátumban. A projektplatform a modulokat és az e-könyveket is ingyenesen elérhetővé teszi angolul és 10 partnernyelven.

További információk: