Magasabb fejlesztési fokozatba kapcsolhat Nagykanizsa

A Mura Nemzeti Programmal összefüggésben konferencia került megrendezésre a Medgyaszay Házban Nagykanizsán.

(A képen balról: Csepreghy Nándor - Miniszterelnökség, miniszterhelyettes, Cseresnyés Péter - államtitkár, Mura Programért felelős miniszteri biztos és Süle Katalin - agrárkamara elnökségi szóvivője)

A rendezvényen (amelyen a térségben termett különlegességeket, így például kivit, fügét és datolyaszilvát is megkóstolhatták a vendégek) a programban érintett termelők, valamint térségi polgármesterek vettek részt.

Elsőként Cseresnyés Péter, államtitkár, országgyűlési képviselő, a Mura-programért felelős miniszteri biztos köszöntötte a résztvevőket. A politikus rámutatott: ami a megvalósítást illeti, az elmúlt időszakban sokat léptek előre, hiszen a célegyenesbe fordult a dél-zalai erdei kisvasút felújításával és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Mura-menti élőhely-fejlesztéseit célzó projekt.

A konferencia első előadójaként Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese beszélt, aki azt hangsúlyozta: Nagykanizsa és térsége a Mura-program következtében a következő időszakban magasabb fejlesztési, fejlődési fokozatba kapcsolhat.