Középpontban a foglalkoztatás

A „Kanizsai foglalkoztatási paktum” projekt keretében elindulnak foglalkoztatási rendezvények, amelynek célja az önfoglalkoztatóvá válás elősegítése.

A következő másfél évben 3 rendezvény fog megvalósulni. Az első esemény alkalmával helyi termelők, vállalkozók kerülnek bemutatásra, akik műhelymunka keretében mesélnek tevékenységükről illetve tanácsokat adnak azok számára, akik a vállalkozóvá válás mezéjére kívánnak lépni.

Ezzel párhuzamosan természetesen folytatólagosan zajlanak a képzések, a foglalkoztatási illetve bérköltség támogatások valamint a vállalkozóvá válás támogatása. A programban meghatározott munkaerőpiaci tevékenységben az adott térségben munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek, közfoglalkoztatottak és inaktívak vonhatóak be.

A bevonás feltételeiről, a célcsoportokról valamint a különféle támogatásokról a Paktumiroda weboldalán (www.kanizsapaktum.hu) tájékozódhatnak, illetve az illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán dolgozó kollégák adnak bővebb felvilágosítást.