Indul az „Inkubációs ökoszisztéma kialakítása Nagykanizsán” megnevezésű projekt - sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY - TOP-6.1.1-16-NA1-2017-00001 – „Inkubációs ökoszisztéma kialakítása Nagykanizsán” megnevezésű projekt indításáról.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata az ’Ipari parkok, iparterületek fejlesztése’ című felhívás kapcsán benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, a Támogató döntése alapján 500 millió Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Nagykanizsa, 649/94 helyrajzi számú fejlesztési ingatlanon kerül megvalósításra egy csarnoképület és a kiszolgáló létesítményeivel, illetve a szükséges parkolókkal. Az épület 7,50 méteres szabad belmagasságú, nem daruzható, előregyártott teherhordó szerkezetű és hőszigetelő paneles burkolatú ipari csarnokrészből és a hozzá tartozó a csarnokszerkezettel megegyező kivitelű szociális blokkból áll. A csarnokrészben kialakítandó üzemegységek darabszáma 3, hozzávetőleg 150 m2-es és egy 250 m2-es méretben. Fűtési és használati meleg víz előállítására hőszivattyús gépésztechnológia lesz beépítve. 20 kWp napelemes rendszer kerül felszerelésre, de lehetőség legyen a max, HMKE kapacitásig történő felbővítésre.

 

A csarnok funkcióját tekintve alkalmas lesz logisztikai, raktározási, termelési tevékenység végzésére.

 

A beruházásnak köszönhetően legalább 2 db vállalkozás számára biztosítható a megfelelő, alacsony rezsivel fenntartható munkakörnyezet, mellyel további munkahelyek teremtésére lesz lehetőség.

 

Tervezett befejezés 2022. február 28.

 

A projektről bővebb információt a www.nagykanizsa.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Horváth Dávid projektmenedzser

elérhetőség (06-20-439-4433)

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.