Horvát-magyar operatív együttműködési megállapodást írtunk alá

Országaink ezzel olyan szakmai kapcsolatot hoztak létre, mellyel elősegítik a határ menti térségek közötti szorosabb együttműködés lehetőségét és közös projektek, stratégiák létrehozását, megvalósítását.

Ezen együttműködés előzményeként a két önkormányzat, a dél-zalai térség funkcionális központjaként - megyei jogú területi szereplő minőségében – Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a horvátországi Kapronca-Körös Megye Önkormányzatával 2020. júliusában már aláírta a szándéknyilatkozatot, hogy szorosabb együttműködést alakítsanak ki egymás között.

A mai napon stratégiai együttműködés céljából a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője Czirákiné Pakulár Judit, valamint a PORA Regionális Fejlesztésű Ügynökség vezetője Melita Birčić ünnepélyes keretek között egy új együttműködési megállapodást írt alá, mely elősegíti a közös, határon átnyúló gazdaságfejlesztési projektek tervezést és végrehajtását.

A jövőbeni együttműködés elsősorban operatív a két ügynökség között, amely során közös pályázati tevékenységet kívánnak folytatni, valamint közös fejlesztési stratégiát alakítanak ki. Mindkét szervezet fontosnak tartja a funkcionalitás várostérségek összekötését, a közlekedés fejlesztését, a turizmus fellendítést, vagy éppen az energia-átmenet, az EU green deal és a smart city koncepciót. A közös gondolkodás, a kölcsönös bizalom elősegíti a kitűzött célok elérését.