Gazdafórum Nagykanizsán

Nagykanizsára látogatott dr. Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár, hogy Nagykanizsa és térsége gazdáival találkozzon.

Cseresnyés Péter államtitkár, a Mura Nemzeti Program miniszteri biztosa meghívására városunkba látogatott dr. Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár, hogy a helyi gazdákkal az agrárfejlesztés jövőjéről és a Mura Programról beszélgessen a fórumon keretein belül.

2010-ben az agrártárca nagy lendülettel kezdett hozzá az egész agrártársadalom, a gazdák, a földművesek érdekeinek megvédése, a mezőgazdaság talpra állítása érdekében folytatott munkának. A nemzeti kormány célja egy erős, jól működő és hatékony mezőgazdaság megteremtése.

A közel nyolc év elteltével kijelenthetjük, hogy az akkori elképzelések nagy része valóra vált, erről is, illetve az elmúlt időszak változtatásairól is beszélt a Hevesi Sándor Művelődési Központban tartott gazdafórumon dr. Bitay Márton Örs.

A Mura Program egyik alappillére a mezőgazdaságon nyugszik, így kiváló lehetőséget teremtett a fórum a gazdák számára, hogy kérdéseket tegyenek fel és kapcsolódási pontokat találjanak a jövőre nézve.