Folytatódik a nagykanizsai foglalkoztatási projekt

Három évvel ezelőtt indult el a helyi foglalkoztatási paktum a városban, amelynek célja, hogy különféle munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtásával a hátrányos helyzetű célcsoportok munkaerőpiaci helyzetét javítsa.

A Kanizsai foglalkoztatási paktum első szakaszának célkitűzése 300 fő bevonása különféle munkaerő-piaci szolgáltatásokba. Ezek közül több, mint 100 fő részesült bértámogatásban, azaz legalább fél éven keresztül a foglalkoztatásuk is megoldottá vált. A bértámogatásban részesülők közel 30 százaléka a támogatási időszakot követően is aktív maradt, ami komoly sikert jelent. 

További támogatásból lehetőség nyílik a program folytatására, vagyis 107 millió forintból további 100 főt kívánunk munkaerőpiaci szolgáltatásokba bevonni, ebből 50 főt bértámogatásban részesíteni, ami a munkáltatóknak és a munkavállalóknak egyaránt előnyt jelent. Mindezek mellett továbbra is lehetőség van mentori szolgáltatások igénybe vételére, legyen szó akár önéletrajz írásról vagy álláskeresési technikákról. 

A foglalkoztatási paktum második szakaszában szintén a munkavállalás terén hátrányos helyzetűnek számító csoportokat – pályakezdők, roma származású emberek, gyesről visszatérő édesanyák – támogatnak. A Bajza utca 2. szám alatt működő paktumirodában akár személyesen is lehet érdeklődni a paktum 2. nyújtotta lehetőségekről.