Eredményes tárgyalásokat folytatott városunkba látogatása alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök

Csütörtökön (március 29.) városunkba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, aki támogatásáról biztosított a Mura Program folytatását illetően

A Mura Program folytatásában terveink szerint megkezdődhetnek a komolyabb turisztikai, valamint az agrárfejlesztések.
A városvezetők bemutatták Miniszterelnök Úrnak, hogy a Modern Városok Program nagyprojektjei is jól haladnak, így a felújított Alsótemplom és Ferences Kolostor, a 3000+2000 fő befogadására alkalmas Sport- és Rendezvénycsarnokunk, valamint az 50m-es medencével rendelkező Versenyuszodánk építése is még az idei évben megkezdődhet. Az M70 autópálya négysávossá tétele pedig várhatóan a jövő év második felében fejeződik be.

Még idén tavasszal megkezdődik Kanizsa életének legnagyobb, csaknem 2 milliárd Ft értékű útfelújítási programja, amely kanizsai viszonylatban mintegy 20 évnyi fejlesztési forrást jelent, számos útszakaszt érint, köztük az Ady utcát is, így elkészül az első, teljesen autómentes sétálóutcánk díszburkolata is. Ezen kívül elértük a jelenlegi ipari park majdnem teljes telítettségét, így nagyon fontos a most induló ipari park bővítés, melynek köszönhetően közel 100 hektár új terület jön létre a keleti autópálya lehajtó mellett, mellyel újra alkalmasak leszünk közepes és nagyobb befektetők fogadására is. 

A csütörtöki megbeszélésen Miniszterelnök Úrral megállapodás született abban, hogy Kanizsa iparfejlesztési pozíciójának javítása érdekében fontos további közlekedési összeköttetések kialakítása. Az egyezteté eredményeként Miniszterelnök Úr bejelentette, azon fogunk dolgozni, hogy megépüljön egy 2x2 sávos gyorsforgalmi út Kanizsa és Zalaegerszeg között, valamint hogy az épülő kelet-nyugati kapcsolatot biztosító M9-es autópálya is Nagykanizsánál találkozzon az M7-essel.