A JÖVŐ AZ ENERGIAKÖZÖSSÉGEKÉ

Partnertalálkozót tartottak a Vilawatt program résztvevői

Partnertalálkozót tartottak a Vilawatt program résztvevői: a Barcelona tartományban elhelyezkedő Viladecans, a belga Searing, a görög Trikala és Nagykanizsa városa osztotta meg tapasztalatait, a partnervárosokkal folytatott, a több mint másfél éves közös munka eredményeiről.
 
 
A 2022. novemberében záruló „Vilawatt” projekt egyik célja volt, hogy az együttműködésben résztvevő városok Viladecans település vezetésével a város közösségi energiára alapuló jó gyakorlatait megismerjék és lehetőség szerint egyes elemeit átvegyék a jövőben.
 
 
A 2022. október 18-19-én zajló záró eseményen bemutatásra kerültek a város által a témakörben indított beruházások és a további fejlesztési elképzelések, várt eredmények. Az eseményhez kapcsolódó szakmai munka és panelbeszélgetések központi témája volt, hogy az energiaközösségek hogyan járulhatnak hozzá napjaink energiaellátási, energiabiztonsági kihívásaihoz.
 
A projektpartnerség keretében Nagykanizsa városa számos olyan tapasztalattal gazdagodott az eseményen, melyek a későbbiekben energiaközösség létrehozásával tovább erősíthetik a megújuló energiaforrások hatékony használatát a városban és a térségben.
 
 
A Vilawatt-UTM az európai URBACT program része, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.