Kerékpáros fejlesztések

A menüpont alatt minden olyan fejlesztést megtalál, amelyek az elmúlt 8 évben a városi kerékpáros közelekedés illetve kerékpáros turizmus fejlesztéséhez köthetőek.

61-es főút melletti kerékpárút építése

A meglévő járda átépítésével új, aszfaltburkolatú elválasztott gyalog- és kerékpárút építése a Balatoni úttól indulva végig a Hevesi, Teleki és Kaposvári utakon a később megépült 61-es főút elkerülő szakaszának felvezető útjáig, 2657 méter hosszon, 3,6 méter szélességben, megfelelő csomóponti átvezetésekkel.

111.687.000 Ft

IPA kerékpárút építés

Petőfi utca: meglévő járda átépítésével új, aszfaltburkolatú elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút létesítése a Huszti tértől a Dózsa Gy. utcáig 828 m hosszon, változó szélességben, megfelelő csomóponti átvezetésekkel.

Király utca - Vár utca: meglévő járda átépítésével új, aszfaltburkolatú kétirányú kerékpárút létesítése a Zrínyi utcától a kiskanizsai Varasdi utcáig 1166 m hosszon, változó szélességben, megfelelő csomóponti átvezetésekkel.

Teleki utca: meglévő járda átépítésével új, aszfaltburkolatú elválasztott gyalog- és kerékpárút létesítése a Hevesi utcától a Huszti térig 1000 m hosszon, 3,6 m szélességben, megfelelő csomóponti átvezetésekkel.

411.207.000 Ft

Csónakázó-tó látogatóközpont

Csónakázó-tó mellett, az egykori büfé helyén létesített kerékpárkölcsönző látogatóközpont, amely két épületbő áll, és a kiszolgáló egységen kívül raktárhelyiséget és vizesblokkot is tartalmaz. A látogatóközpont egyben kerékpáros információs pont is a tájékoztató táblákkal. Az épületek környezete térkő burkolatot kapott.

46.516.800 Ft

XCO pálya építése

Csónakázó-tó melletti erdőben lett kialakítva a két útvonalból álló XCO pálya, amelyek közül az egyik a kezdőknek, a másik pedig a versenyzőknek készült. A pálya fából készült akadályokat tartalmaz.

11.370.300 Ft

Teleki út Kaposvári út kerékpárút közvilágítás építés

Teleki úti kerékpárút közlekedésbiztonságának javítása érdekében új közvilágítási hálózat épült a Levente utcától a Péterfai árkon átvezető hídig. 26 db új lámpaoszlopat tartalmaz.

12.000.000 Ft

Csengery utca - kerékpárút építés Kisfaludy utca és vasút között

Meglévő járda átépítésével aszfaltburkolatú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút létesítése 268 méter hosszon, 2,75 méter szélességben.

12.692.000 Ft

Kanizsa Bike - Közösségi közlekedés kerékpárkölcsönző rendszer kialakítása

231.044.000 Ft

Kerékpárút építése a Petőfi utcában

Új aszfaltburkolatú gyalog- és kerékpárút építése a Dózsa Gy. utcától az Ipari Parkba vezető Buda Ernő utcáig 988 méter hosszban, változó szélességben. A létesítmény közvetlen folytatása a korábban megépült Petőfi utcai gyalog- és kerékpárútnak. 

74.450.000 Ft

Kerékpárkölcsönző dokkoló állomás kialakítása

A 10 helyszín: Inkubátorház mellett; Ipari Park bejáratánál; Dózsa Gy. és Petőfi utcák kereszteződése; Petőfi utcában a Berzsenyi 14. mellett; Könyvtár előtt; Autóbusz-pályaudvar mellett; GE parkolója mellett; Ady E. utca 14. mellett; Ady E. utcában a bútorgyár előtt, Cserháti sportcsarnok mellett. Mindegyik állomás térkő burkolattal lett kilakítva, ahol 16-16 db kerékpárbeálló lett telepítve, valamint 1-1 terminál és térfigyelő kamera.

36.141.000 Ft

Kerékpárkölcsönző rendszer eszközbeszerzése

A kerékpárkölcsönző rendszer működtetéséhez szükséges eszközök: 80 db kerékpár, egy szállítójármű és egy utánfutó, az irányítóközpont irodaeszközei (noteszgépek, nyomtatók), szervízeléshez szükséges eszközök (szerszámok, pótalkatrészek).

71.394.000 Ft