Egyszer volt…

Városunk 4 milliárd forintos beruházásra kapott állami támogatást a Modern Városok Program keretén belül, aminek fókuszában a Ferences Rendház egykori fénynek visszaállítása áll. A fejlesztés 6 alappilléren nyugszik, ám számtalan elemből tevődik össze.

Miért jó ez nekünk Kanizsaiaknak?

A Ferences Rendház városunk számára komoly vallási és kulturális értéket képvisel. Ennek helyreállítása a hagyományok őrzése és továbbadása szolgálatában áll. Kanizsaiakként legyünk büszkék arra, hogy ilyen hatalmas értéket képviselő létesítményt állíthatunk vissza eredeti fényébe és nyithatunk meg a lakosság és a látogatók számára egyaránt.

Múltból a XXI. századba!

Az Assisi Szent Ferenc kiállítás mellett, további kiállítási felületként infógrafikákkal, felületre vetítéssel és beépített multimédiás eszközökkel ellátva kerülnek bemutatásra a Ferences Rend életének szokásai, amelyek egészen az 1740-es évekig nyúlnak vissza. A kiállító tér kialakításának célja, hogy a látogató autentikusan, egyfajta tükörként lássa és tapasztalja meg a régmúltba nyúló, de ma is fennálló ferences szellemiségét.

Állítsuk ki!

A régi fényében tündöklő Ferences Rendház az állandó kiállításain túl a századforduló Nagykanizsáját is hivatott életre kelteni helytörténeti kiállítás keretében. Továbbá kiváló lehetőséget teremt a városunkban tevékenykedő iparművészeknek, képzőművészeknek számára, hogy időszakos jelleggel a lakosság és a nagy közönség elé tárják alkotásaikat.

Gasztrokaland…

Az újonnan felépülő épületrészben meleg konyhával egybekötött rendezvényterem kerül kialakításra, amely hangulatában a Ferences kolostorhoz illeszkedik, ám a XXI. század modernitásának jegyeit is magán fogja viselni. Csodás helyszíne lehet egy esküvői fogadásnak, egy kulináris vacsorának vagy a kézműves kanizsai sör kóstolásának.

sÖRÖMök…

Kézműves látvány-sörmanufaktúrának ad otthont a Rendház pincéje, amelynek nem titkolt célja a Kanizsai Sör gyártásának és régi, kiemelkedő hírnevének visszaállítása. A helyszínen végig lehet követni a sörkészítés folyamatát, természetesen helyszíni kóstolással egybekötve!

Szabadon

A régi Rendház udvarán szabadtéri színház kap otthont, ahol amatőr és profi színházi társulatok töltik meg élettel a nyári estéket, ezzel is színesítve városunk kulturális palettáját.

Belső utazás…

A vallás turizmus iránt érdeklődők számára zarándok szállások kialakítása történik meg. A Ferences testvéreket a TAU lelkiség köti össze, követői szerte a világon élnek, így lehetőség nyílik arra, hogy a nagykanizsai Ferences Rendház felkerüljön a kedvelt zarándokhelyek térképére, ezáltal növelve városunk turisztika vonzerejét.

Kint a ligetben

A Rendház udvarában igazi „városi liget” hangulat fogja fogadni a látogatókat zöldövezettel, padokkal, vízcsobogással, finom kávézási lehetőséggel. Egy igazi oázis a város szívében a kanizsaiaknak. Egy hely, ahol a nyugalomé, feltöltődésé, kikapcsolódásé a főszerep.

Ezen túlmenően…

Egyedülálló módon!

Magyarországon egyedülálló értéket fog képviselni a refektóriumban megmaradt, eredeti falburkolatok mellett az eredeti helyére visszakerül Utolsó vacsorát ábrázoló korabeli olajfestmény.