Az egészség szolgálatában…

Az egészségügyi alapellátás területén, infrastrukturális fejlesztésre Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata több mint 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Miért jó ez nekünk, Kanizsaiaknak?

Egyrészt, mert a fejlesztés e tekintetben is itt, helyben valósul meg. Másrészt a fejlesztések a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását célozza meg. Az épületek felújításával, illetve berendezési tárgyainak cseréjével az odalátogatókat biztonságos, magas színvonalú, minden igényt kielégítő szolgálatok fogadhatják.

Ezen túlmenően?

Az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenetlenségeinek mérséklését eredményezi. Valamint az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködést, a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javítását segítik elő.

Fizikailag milyen megvalósulás várható?

  • Nagykanizsa, Nagyrác u. 2. felnőtt háziorvosi rendelő felújítása,
  • Nagykanizsa, Szent Imre u. 1. Fogászati alapellátási rendelő felújítása,
  • Nagykanizsa, Csengery u. 89. sz. alatt új gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat építése.