Change the Power - (Em)Power to Change: Local Authorities towards the SDGs and Climate Justice

A 2010–2014 között a magyar civil szervezetek számos jó minőségű projektet hajtottak végre az Európai Unió Development Education Public Awareness (DEAR) pályázatainak nyerteseként.

2018-ban Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata is bekapcsolódott egy klímavédelmi projektbe, ahol a konzorcium vezetője maga a Klímaszövetség. A projektben összesen 11 ország 20 partnere veszt rész, hazánkban Győr-Moson-Sopron megye, valamint Nagykanizsa.

Az elmúlt években egyre többet szenvedünk a klímaváltozás következményeitől, a szélsőséges időjárási jelenségektől, pl.: áradások, aszályok, viharok vagy éppen hőhullámok. Városunkban az elmúlt időszakban egyre többször fordult elő hirtelen lezúduló nagyobb mennyiségű csapadék, így saját szemünkkel is tapasztalhatjuk, hogy milyen hatásai vannak a klímaváltozásnak.

Nemzeti és nemzetközi összefogásra van szükség a klímavédelemmel kapcsolatban, mely sok kérdést felvet: milyen úton haladunk a jövő felé? Milyen lesz az „energetikai jövőnk”? Meg tudjuk ezeket változtatni?

A válasz az, hogy igen! Meg lehet állítani, ha összefogunk!

 

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt keretében a lakosság környezettudatos szemléletformálását kívánja erősíteni, hiszen mi magunk is sokat tehetünk a klímáért, pl.: takarékoskodhatunk az energiával, választhatunk olyan közlekedési eszközöket, melynek kisebb károsanyag-kibocsátása, vagy helyi termelőktől vásárolhatunk. De ez csak a kezdet, olyan rendezvényeket és tevékenységeket kíván megvalósítani városunk, ahol a Fenntartható Fejlődési Célokat mutatják be a lakosságnak.  

A projektről többet olvashatnak: http://overdeveloped.eu/en/background/dear-project-change-the-power.html weboldalon.

Az elkészült anyag pedig itt található: http://www.imro.hu/wp-content/docs/A_te_jovod_a_te_kezedben.pdf