Pozitív elbírálásban részesült a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése Nagykanizsán projekt

A projektben a Corvin utcában található, eddig Idősek Otthonaként funkcionáló épület kerül átalakításra új bölcsődévé, ahol két, egyenként 12-12 gyereklétszámú bölcsődei csoport és annak kiszolgáló helyiségei készülnek el.

A projekt célja Nagykanizsa városában a bölcsődei ellátórendszer által nyújtott szolgáltatások minőségének javítása, valamint a kisgyermekes családok számára elérhetővé tenni a gyermekek napközbeni ellátásához való hozzáférés lehetőségét az új bölcsőde létrehozásával. A projekt kidolgozása során a családbarát kialakítást, valamint az üzemeltetési és fenntarthatósági szempontokat vették figyelembe.

A beruházás során az épület teljes korszerűsítésen esik át: az intézmény homlokzata új hőszigetelést kap, színes gyermekbarát koncepcióval, megtörténik az előírásoknak megfelelő nyílászárók cseréje. A tető szigetelése, vízszigetelése teljes egészében új lesz, valamint a lábazati szigetelés is elkészül, ami elengedhetetlen egy ilyen szintű felújítás esetén.

Napelemes rendszer kerül telepítésére megújuló energiaforrást alkalmazva. A belső, súlyosan amortizált terek felújítása is megvalósul: új burkolatok, belső nyílászárók, valamint komplett villanyszerelési munkálatok lesznek. Az udvaron lévő elavult és rossz állapotú játékok helyett újak kerülnek kihelyezésre, valamint az udvari területek használhatóságának javítására játéktároló és ivókút is készül.