Online klímastratégiai egyeztetés

A Klímabarát Települések Szövetsége és a Belügyminisztérium által szervezett online konferencián az előadók arról számoltak be, hogy milyen lehetőségei vannak az önkormányzatoknak a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Nagykanizsa évek óta elkötelezett a „zöld” célok megvalósítását illetően, hiszen elsők között csatlakozott a Klímaszövetséghez, illetve tagja a brüsszeli központú Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségének, továbbá a hazai Klímabarát Települések Szövetségének is.

A város Fenntartható Energiával Kapcsolatos Fejlesztési Tervének köszönhetően 2020-ig számtalan olyan fejlesztés valósult meg, amely segítette az energiahatékonyság-növelését, és olyan megújuló energiaforrást használtak fel, melyek hozzájárultak az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez és nem utolsósorban szemléletformáló erővel is bírtak.

Ennek folytatásaképpen készült el a KEHOP-1.2.1-18-2018-00015 azonosítószámú, „Éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiaalkotás és szemléletformálás Nagykanizsán” című projekt keretében Nagykanizsa klímastratégiája, mely a 2021-2030 közötti időszakot öleli fel. Ez egy olyan átfogó stratégiai dokumentum, mely bemutatja Nagykanizsán várhatóan milyen következményekkel jár majd az éghajlatváltozás, és annak megelőzése, mérséklése milyen feladatokat támaszt a város vezetése, lakossága, az itt működő intézmények és vállalkozások számára.

Az elkészült klímastratégia a következő linken érhető el:
https://www.nagykanizsa.hu/megtekintes/lap/1856