Kívül-belül megújuló bölcsődék Nagykanizsán.

Megújul a Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde két tagintézménye egy nyertes, 375 millió forintos sikeres pályázatnak köszönhetően.

A TOP program támogatásával megvalósuló projekt során az Egyesített Bölcsőde két telephelye, a Napraforgó és a Rózsa Bölcsőde is megújul.

– A hetvenes években készült épületek homlokzatai hőszigetelést és új vakolást kapnak – mondta Bene Gábor, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere. – A tetők hőszigetelésével együtt sor kerül a tetőhéjalások felújítására, s mindkét épületnél lábazati rekonstrukció valósul meg, hőtechnikai és vízszigetelési szempontokat is figyelembe véve. Kicserélik a nyílászárókat, mindkét bölcsődében napelemes rendszer készül, a hagyományos égőket LED-izzók váltják fel, mindez költséghatékony üzemeltetést tesz lehetővé. Az akadálymentesítés is megvalósul az intézményekben.

Ez még nem minden: a munkálatok során megújul valamennyi helyiség: a csoportszobákhoz tartozó vizes­blokkok, mosdók, személyzeti öltözők, konyhaegységek is. Ezek sajnos mára jelentős mértékben amortizálódtak, e­zért elengedhetetlen a korszerűsítésük. S nem utolsósorban: a csapadékvíz-elvezető rendszert is újjáépítik.

– A projekt férőhelybővítést ugyan nem tesz lehetővé, de a jelenlegi előírások alapján a 178 férőhely 188-ra emelhető – tette hozzá Bene Gábor, aki azt is megjegyezte: a beruházás révén a családbarát, egyszersmind a munkába állást is segítő intézményekben a kivitelezés lezárultával a korábbinál komfortosabb körülmények között dolgozhatnak a nevelő munkát végző szakemberek és tölthetik mindennapjaikat a gyerekek.

Forrás: zaol.hu