Indulnak az útfelújítási munkálatok

Összehangolt egyeztetéseket követően augusztus 13-án megkezdődnek a Területi Infrastrukturális Fejlesztések projekt keretében az útfelújítások, illetve a közműszolgáltatók által végzett közműfelújítások tovább folytatódnak.

2018. augusztus 13-ai kezdéssel az alábbi munkálatok indulnak el:

1. Ady-Zrínyi utcai csomópontban végzett közmű rekonstrukciós munkálatok –csomópont teljes lezárása mellett:
augusztus 13. - 2018. szeptember 7.
A csomópont lezárása azért szükséges, mert egyidejűleg több közmű üzemeltető tervez kiváltást, rekonstrukciót az érintett területen.

2. Ady Endre utcafelújítása:
2018.09.07-től kezdődően forgalomtechnikai lezárás mellett, burkolatbontási és közműfeltárási munkák, ivóvízvezeték építési munkák, egyesített rendszerű csapadék és szennyvíz csatorna-építési munkák párhuzamosan a munkák előrehaladtával útburkolat és térépítészeti munkarészekkel.

3. Zrínyi utca felújítása:        
2018.09.07-től kezdődően forgalomtechnikai lezárás mellett, burkolatbontási és közműfeltárási munkák, ivóvízvezeték építési munkák, egyesített rendszerű csapadék és szennyvíz csatorna-építési munkák párhuzamosan a munkák előrehaladtával útburkolat és térépítészeti munkák Zrínyi utca aszfaltozási munkáit.

4. Hunyadi utca felújítása:
2018.08.15.-ei kezdéssel, forgalomtechnikai munkák megkezdése, burkolatbontás, ivóvízvezeték építési munkák, térkő járda és aszfalt burkolatú út építési munkái. Tervezett befejezési határidő: 2018.12.02.

A felújítási munkálatok ideje alatt az alábbi forgalomváltozás lép életbe:

Tranzitforgalom elterelési iránya:
Vár utca, Kemping utca, 7-es, 61-es út, Kaposvári út, Teleki utca, Kórház utca, Kisfaludy és Csengery utca.

Személyforgalom iránya:

  • A csomópont lezárásával egyidejűleg kétirányú lesz a Csengery utca Fő és Kisfaludy utca közötti szakasza.
  • A Szent Imre utcába szintén a Csengery utca irányából lehet behajtani, beközlekedés kizárólag lakóknak engedélyezett. A Szent Imre utca ideiglenesen kétirányú lesz, parkolók ideiglenesen megszüntetendőek.
  • Ady Endre utcába az áruszállítás az építés ideje alatt kézikocsival oldható meg, Fő utca felől megnyitásra kerül.
  • Zrínyi utcába Kalmár utcai körforgalom irányából behajtani csak lakóknak engedélyezett.

A felújítások kezdési időpontjáról, a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokkal, illetve a tervezett munkakezdési és befejezési időpontok esetleges változásairól folyamatosan hírt adunk.

A felújítás idejére a kivitelező a lakosság türelmét kéri, hiszen mint az autóval közlekedők, mint a gyalogosan közlekedők jelentős terheket kénytelenek elviselni.

Célunk, hogy a projekt megvalósítása során a lehető legkisebb mértékben akadályozzuk az emberek mindennapjait és a lehető legkevesebb kellemetlenséget tapasztalják a felújítás közben, a rehabilitáció a legkevesebb fennakadást okozva történjen.