Hamarosan megkezdődnek a munkák a Teleki utcán és a Platán soron

Április elején megkezdődnek a fizikai munkálatok a két útszakaszon.

2022. október 13-án hatályba lépett a Projekt Támogatási Szerződése, és megkezdődött a kiviteli tervek elkészítése. A tervezési és később a kivitelezési feladatokat a SZABADICS Építőipari Zrt. és az AQUAPROFIT Tervező és Építő Zrt. konzorciuma látja el.

A fejlesztés során megvalósul:

  • a Platán soron mintegy 500 m hosszú ivóvízvezetékpár, valamint bekötővezetékek és szerelvények cseréje;
  • Teleki utcában mintegy 900 m hosszú ivóvízvezetékpár, valamint bekötővezetékek és szerelvények cseréje;
  • Teleki és Hevesi Sándor utcai körforgalomnál lévő „régi” víztoronynál található nyomásfokozó telepen a szivattyúk cseréje.

A kivitelezés a két utcában párhuzamosan, és ütemekre bontva kerül megvalósításra, az építkezés tervezett kezdése 2023. április eleje.

A kivitelezés idejére a Telek utcában szakaszosan lezárásra kerül a két külső forgalmi sáv, illetve az építési anyagok, kitermelt föld is a munkaterületen kerül elhelyezésre. Az esetleges és nem üzemzavarból adódó korlátozásokról a Kivitelező előzetesen a helyszínen ad tájékoztatást az érintett ingatlan tulajdonosok részére.

A Platán soron csak kisebb fennakadások lesznek, lezárás nem várható, mivel a kivitelezés alapvetően a járdát és a zöld területet érinti.

Az érintett ingatlanok megközelítése és vezetékes ivóvíz ellátása biztosított lesz.

A lakosságot szórólapok, plakátok segítségével tájékoztatjuk, illetve kérjük, figyeljék a sajtóban, a www.nagykanizsa.hu, www.kanizsaifejlesztesek.hu oldalakon, Facebookon és az online felületeken megjelenő tájékoztatókat.

A kivitelezés megkezdése előtt lakossági fórumot is szervezünk, várhatóan a 2023. március utolsó hetében.

A várható fennakadások miatt kérjük türelmüket és megértésüket, közös célunk, hogy a vezetékcserék mielőbb megvalósulhassanak!