Az Egészségügyi alapellátás fejlesztése Nagykanizsán című projekt hivatalosan is véget ért

A projekt keretein belül Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 265 995 981 Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely tartalmazta a Nagyrác utcai felnőtt háziorvosi rendelő felújítását, a Szent Imre utcai fogászati alapellátási rendelők megszépítését, valamint a Csengery utcai új gyermek és háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat megépítését.

Az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztése az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenetlenségeinek mérséklését célozta meg, ezzel is javítva a nagykanizsai lakosok életminőségét.

A Nagyrác utcai orvosi rendelőnél a régi épületek egyesítésével, egy új, korszerű létesítményben tudják fogadni a betegeteket. Kialakításra került egy rendelő, egy kezelőhelység, egy betegváró, vízesblokk – akadálymentesített wc-vel, valamint egy külön bejárattal rendelkező, egészségügyi, egészségfejlesztési, betegségmegelőzési előadások számára kialakított előadóterem.

A Szent Imre utcai fogászati rendelőknél teljes villamos és gépészeti rekonstrukció valósult meg. A régi, fa homlokzati nyílászárok korszerű műanyagokra lettek cserélve. Új fűtési rendszer építettek ki és külső homlokzati szigetelést is kapott az épület. A belső terek teljesen átalakultak, új burkolat, csempe, valamint festés készült el.

A Csengery utcai új épület kialakításánál figyelembe vették, hogy a rendelőintézet által nyújtott szolgáltatásokat egy időben és külön-külön is igénybe lehessen venni. A fejlesztés során törekedtek az egyszerű, modern, letisztult világra, ahol többek között biztosítva lett az akadálymentes közlekedés is. Kialakításra került egy váróterem, egy rendelő, vizsgáló helység, fedett babakocsi és kerékpártátoló, valamint a szociális blokkok, külön-külön bejárat a betegek és a személyzet számára.

A kivitelezésen felül mindhárom rendelőben új bútorok – íróasztalok, szekrények, kartonszekrény, székek - és informatikai eszközök (számítógép, nyomtató) beszerzésére is sor került. A fogorvosi rendelőben pedig hat, a mai kornak megfelelő, mindent igényt kielégítő fogorvosi széket is beszereltek.