Modernebb lett a nagykanizsai Rózsa bölcsőde

A kanizsai bölcsődefejlesztések keretében mintegy 178 millió forintból újították fel a Rózsa bölcsődét, melynek átadó ünnepségét tegnap tartották az intézményben.

Az avatóünnepségen a Zalagyöngye táncosai is felléptek. Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvényen elhangzott: a fejlesztés része egy átfogó programnak, melynek keretében a Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde több tagintézménye megújul a jövőben 360 millió forintból.

Az egyesített bölcsőde nevében Böröndi Ágnes intézményvezető szólt az érdeklődőkhöz. Elmondta: ünnep a mai nap a kanizsai bölcsődék életében, hiszen egy régi álom vált valóra a felújítással. Hozzátette: az 1980-ban épült, nyolc csoporttal működő intézmény komplex beruházáson esett át.

– A közel 40 éves épület majdnem minden eleme meg­újult. Többek között homlok­zati hőszigetelést kapott az épü-
let, a lapos tető megújult, kicserélték a nyílászárókat és felújították a vizesblokkokat. Modernizálták a fűtési rendszert, a konyha teljes rekonstrukcióján kívül megszépültek a csoportszobák, a kiszolgálóegységek, az öltözők és a mosdók. Az akadálymentesítést is elvégezték a szakemberek – mutatott rá Böröndi Ágnes.

Dénes Sándor polgármester kiemelte: egy régi épület kapott új köntöst, olyannyira modernizálták, hogy úgy fest, mintha új lenne. Fontos, hogy azok az intézmények, amelyek gyermekeinket, a jövőnket szolgálják, mindig korszerűek legyenek, emelte ki.
Cseresnyés Péter államtitkár a hat évvel ezelőtti Rózsa bölcsődei bejárást idézte fel beszédében. Elmondta: probléma volt a nyílászárókkal és a tetőszigeteléssel. Érezte, hogy ezeknek a megoldása nem lesz olcsó.

– Eljött 2014, amikor egy új pénzügyi ciklus indult az Euró­pai Unióban, és a kormányzat úgy döntött, hogy ebből a pénzből egy komoly összeget ad a megyéknek – folytatta az államtitkár. – Zala nagyjából 25 milliárd forintot kapott, Nagykanizsa ebből nyolc milliárd forinthoz jutott. Azért, hogy többek között ilyen intézményeket fejlesszen, a vidéket, annak lélekmegtartó erejét segítse, és a célok az­óta sem változtak.

/Forrás: zaol.hu/