Hamarosan zárul az „Együtt Ligetvárosért!” program első üteme

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 164 millió forintból valósul meg az „Együtt Ligetvárosért!” című program Nagykanizsán. A pályázat keretében a társadalmi együttműködéseket ösztönző komplex programok kidolgozására és megvalósítására nyílik lehetőség.

Olyan projekteket kívánnak a pályázat keretében megvalósítani, amelyek elősegítik a társadalmi integrációt és a felzárkóztatást: mint például a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségeinek javítása, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatások fejlesztése vagy akár képzési és foglalkoztatási lehetőségek megteremtése.

A pályázat két lépcsőből áll: jelenleg a projektjavaslatok kerülnek feldolgozásra, december 14. napjáig, melyek feldolgozásuk után beillesztésre kerülnek a párhuzamosan, helyi szakemberek bevonásával készülő Közösségi Beavatkozási Tervbe. Ez a terv rögzíti a fejlesztés végső céljait és egyfajta sorvezetőként segíti majd a program eredményes megvalósítását. Az előkészítő lépéseket követőn kerülnek majd kiválasztásra a különböző részfeladatokat megvalósító szervezetek, közbeszerzés útján. A megvalósítás várható kezdete 2018 tavasza.