A mi kilátóNK

Az erdők világnapján átadták a felújított kilátót a Csónakázó tónál. A kilátó a város és környéke modernkori történelmének egyik legfőbb szimbóluma, amely Murafölde megújulását is mutatja.

A kilátó a város és környéke modernkori történelmének egyik legfőbb szimbóluma, amely Murafölde megújulását is mutatja. A 48 méter magas építményt 125 millió forintból újította fel a Zalaerdő.

A kilátót 125 millió forintból újították fel. - Ehhez az Földművelésügyi Minisztérium 88 millió forint tőkeemelést biztosított, a többit a Zalaerdő Zrt. saját forrásból teremtette meg. Említettük a megnyitóbeszédben, hogy a Dunántúl talán legmagasabb kilátó tornya, teljes magassága 48 méter – nyilatkozta Rosta Gyula a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója.

A toronyba két szinten 28 és 43 méteren alakítottak ki olyan megállókat, ahonnét teljesen be lehet látni Nagykanizsát és környékét. A felújított torony várhatóan sokakat vonz majd a térségbe. - Úgy gondolom, hogy ez egy olyan turisztikai lehetőség és látványosság itt Nagykanizsán a Csónakázó tavon, amely sokan számára kiváló kirándulási alapot teremt, nem mellesleg a magasban pedig csodás panoráma tárul a kilátót megmászók elé – fogalmazott Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A kilátó a város és környéke modernkori történelmének egyik legfőbb szimbóluma. A kivételes természeti környezet mellett az olajbányászati múltat is megjeleníti, de mutatja Nagykanizsa és a térség, Murafölde megújulását is. - Egy újabb állomás abban a folyamatban, amit jó pár évvel ezelőtt elkezdtünk, hogy a Csónakázó tavat tényleg nemcsak a kanizsaiaknak, hanem a Kanizsa környékén élőknek is egy szabadidőközpontjává tegyük. És Hála Istennek ezek a kezdeti fejlesztések is, az hogy csinosítjuk és lehetőségeket építünk a Csónakázó tó környékére, már meghozta az eredményét – hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

A kormány 2010-ben elhatározott célkitűzésének megfelelően a magyar erdők jó karban vannak és magas színvonalú erdőgazdálkodás folyik. Hozzátette: Magyarországon mintegy 2 millió hektár erdő van, ennek felét állami erdőgazdaságok kezelik. - 2010 óta több mint 70 milliárd forintot fordítottak fejlesztése és egy nagyon jelentős arányt képeznek a jóléti fejlesztések, ez 12 milliárd forintos nagyságrend. Kilátók, turistaösvények, turistaházak, szálláshelyek épültek, látogatóközpontok – tette hozzá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor az erdők világnapja alkalmából kitüntetéseket is átadott Nagykanizsán, az ország minden pontjáról összesen 29 erdészeti dolgozó munkáját ismerték el.