Megalakult a HACSuNK

A közösségi szinten irányított helyi fejlesztések program keretében alakult meg Nagykanizsán a HACSuNK. Az együttműködés célja, hogy összefogják a közszolgáltatások és a kultúra területén működő helyi szervezeteket.

– A helyi akciócsoport, mint ahogy a neve is mutatja, a helyi szervezeteket tömöríti. Ennek a munkaszervezet az összefogója. Azt gondolom, hogy mindannyian, akik ebben a helyi akciócsoportban benne vagyunk, mindannyian hozzátesszük azokat a tulajdonságokat, azokat az adottságokat, azt a tudást, illetve azokat a helyi értékeket, amikkel mi mindannyian rendelkezünk – mondta el Hella Ferenc, a HACSuNK munkaszervezet-vezetője.

A helyi fejlesztések révén az itt élő emberek, közösségek életét fűznék szorosabbra. Az akciócsoport tagjai között szerepelnek civil szervezetek, alapítványok, helyi vállalkozások, valamint egyház is. – Tíz olyan általános programpontot javasoltunk a stratégia részeként, amely nem felülről vezérelt, nem országosan megfogalmazott cél, hanem itt keletkező probléma, itt keletkező hiányosság, vagy éppen erősségeknek a további felépítését jelenti – fogalmazott Lehota János.

A programpontok egyebek mellett érintik a közösségi terek újrafogalmazását, azaz sportolási lehetőségek kialakítását, egészségtudatossággal, életvezetéssel kapcsolatos programok szervezését, valamint egy olyan kulturális intézmény létrehozását, amely a fiatalabb korosztály hasznos szabadidő eltöltését támogatná.

Forrás: kanizsaujsag.hu