Két keréken a Csónakázó-tóig

Ünnepélyes keretek között átadásra került az az 1 km-es kerékpárút szakasz, amely a Sánci buszmegállóig tartó kerékpárutat köti össze a Csónakázó-tó partjával.

A megfelelő életminőség és a mobilitás mindenki számára csak akkor maradhat fenn a városokban, ha sikerül az emberek számára az egyéni gépjárműforgalommal szemben időben és kényelemben versenyképes alternatívát nyújtani és ezzel befolyásolni a közlekedőket, hogy autó helyett vasúttal, busszal, gyalog, és nem utolsó sorban kerékpárral közlekedjenek. Ennek azonban egyik alapvető feltétele, a biztonságos kerékpározást lehetővé tévő kerékpárút hálózat kiépítése.

Az elmúlt években ehhez a gondolathoz igazodva számos kerékpáros fejlesztés valósult meg városunkban, aminek a mai napon egy újabb mérföldkövéhez érkeztünk. Jelesül, hogy az újonnan elkészült szakasz lehetővé teszi, hogy a belvárosból vagy akár a peremkerületekről is két keréken lehetőség van megközelíteni szeretett Csónakázó tavunkat, mindvégig kerékpár úton haladva.

A fejlesztés fókuszában a város összefüggő kerékpárút hálózatának növelése, a közlekedésbiztonság fokozása, valamint a turisztikai lehetőségek erősítése állt.
A Kerékpárút a Csónakázó-tóhoz 83 millió forintból, az Európai Unió támogatásával valósult meg.