Éremeső a Limitless Team XCO Nagykanizsa csapatnál

Az elmúlt hétvégén a zalaegerszegi Restart fesztivál keretében került megrendezésre a Restart MTB XCO hegyi kerékpáros olimpiai kvalifikációs verseny.

Limitless Team – XCO Nagykanizsa vasárnapi érmesei:
(balról: Lőrincz Benedek, Bokros Csenge, Bukovácz Anna, Tóth-Almási Borbála)

Szombaton a junior és a felnőtt elit versenyzők küzdöttek az olimpiai kvótákért, ezért aztán egész europából, de még japánból is érkeztek kerékpárosok. Ezen a napon a Limitless Team  - XCO Nagykanizsa csapata a junior férfi kategóriában volt érdekelt Baranyi Dávid Áron személyében, aki magabiztos tekeréssel, 2 és fél perc előnnyel megnyerte a versenyt, és ezzel 20 UCI világranglista pontot szerzett.

Vasárnap az utánpótlás (U9-től U17-ig) kategóriákban versenyeztek a fiúk és a lányok. Az időjárás nem volt túl kegyes ezen a napon, hiszen szombat délután leszakadt az ég és egész vasárnap esett az eső. Ettől a pálya rendkívül saras, csúszós lett, néhány helyen az emelkedőket sem lehetett kitekerni és a lefelékben is csak csúszkálni lehetett.

A nagykanizsai csapat 5 versenyzője állt rajthoz, ebből 4-en érmes hellyel végeztek. Az U17-es lányok eredményhirdetésén csak a Limitless Team – XCO Nagykanizsa mezében álltak a dobogón, hiszen Bokros Csenge lett az első, Bukovácz Anna a második és Tóth-Almási Borbála a harmadik.

Az U17-es fiúk viadalát Lőrincz Benedek nyerte, így ezen az eredményhirdetésen is nagykanizsai mezben álltak a dobogó legfelső fokán.