Bővítés előtt az ipari park

Még az idén elkezdik az ipari park bővítését. A beruházásokat a Modern Városok Program keretéből és TOP-os forrásból valósítják meg. Az új állami és önkormányzati területek iránt máris vannak érdeklődők.

Nagykanizsa és a térség gazdaságfejlesztésében egyre fontosabb szerepet tölt be az ipari park, ahol jelenleg is folyamatosak az építkezések. – 2012-2013 óta jelentős mértékben növekedett Nagykanizsán a foglalkoztatás: körülbelül 1200-1300 új munkahely jött létre a városban, és ennek egy jelentős része, körülbelül a fele itt, az ipari parkban – fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az újonnan beruházó vagy a már meglévő vállalkozásukat fejlesztő, külföldi és hazai cégek olyan ütemben növekednek, hogy az ipari parkban rendelkezésre álló szabad területek kihasználtsága lassan eléri a száz százalékot.

Az ipari park bővítése két területen indul meg mintegy három-három milliárd forintból, egyrészt a Modern Városok Program, másrészt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program finanszírozásával. – A keleti autópálya-lehajtótól balra, illetve jobbra eső területen indul meg a fejlesztés. Reményeink szerint az idei évben, körforgalom-építéssel – a két meglévő körforgalom közt – kerül feltárásra a két terület – mondta Mihovics Zoltán projektmenedzser, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetője.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, a fejlődés nem áll meg. Várhatóan a 2020-as évek elején elindul a Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti M9-es építése – ezzel és az M70-es út négysávosításával a város már nemcsak keleti és nyugati, hanem északi és déli irányból is rácsatlakozik a nyugat-európai utakra, ami szintén növelheti a külföldi befektetői kedvet.